Tarinamme

Muotitorpan tarina alkoi vuonna 2008 kun kaksi sisarusta, Seija Inkala ja Sari Piuhola miettivät, mitähän alkaisivat tehdä isona. Aiemmissa pesteissämme olimme markkinointipäällikkö ja tuotepäällikkö lääkemainonnan alalla.

Sari ja Seija

Aluksi oman yrityksemme valikoimaan kuuluivat korut ja kosmetiikka ja sitten pikkuhiljaa mukaan tulivat kauniit vaatteet. Meillä oli myynnissä muutamia brändejä, mutta niistä puuttui se jokin! Halusimme hyvin istuvia, ajattomia ja laadukkaita vaatteita. Ulkolaiset brändit eivät välttämättä aina sovi suomalaisen naisen mitoitukselle ja siitä lähtikin idea: Miksemme valmistaisi itse Suomessa!
Idea tuntui huikean rohkealta, koska moni kotimainen brändi siirsi tuotantoaan Suomen ulkopuolelle. Meiltä ei rohkeutta puuttunut, niinpä ryhdyimme hommiin asian eteenpäin viemiseksi.

Ensin löytyi meidän ihana kaavamestarimme Jaana Hietikko kuin ihmeen kaupalla. Kerroin sattumalta päiväkodin pihassa Jaanalle, että tarvitsisin hyvän kaavamestarin. Emme Jaanan kanssa olleet puhuneet, mitä teimme työksemme. Meidän pienet päiväkotipoikamme siis osaltaan auttoivat hienon kaavantekijän löytymisessä.

No, siis eteenpäin. Jaana sanoi, että tottahan toki hän meille kaavat tekee ja niin syntyivät kaavat Muotitorpan Best Seller -tuotteelle, tekstiilinahkaiselle Paula-jakulle, joka edelleen on Muotitorpan mallistossa. Jakun jälkeen on tehty vaatteita yksi kerrallaan ja tänä päivänä niitä on upea mallisto koossa XS-4XL. Ja lisää tulee.
Tästä kaikki lähti vyöryn lailla eteenpäin. Löysimme laadukkaan ompelimon Lahdesta. Seija Ilonen Laatu-Vaatetuksesta on edelleen luotto-ompelimomme. Seija (kaimani) takaa meille aina täydellisen laadukkaat tuotteet ja Seijan lisäksi Muotitorpan mallistoa tehdään Kiteen Tekstiilitehtaalla. Kiteellä Muotitorpan mallistolle on nimetty muutama ompelija juuri meidän mallistoa ompelemaan.
Laadukkaat nahkajäljitelmä kankaamme tulevat Aasiasta ja vetoketjut Espanjasta. Muut tuotteet ovat kotimaisia.

Kollegani/sisareni Sari lähti syksyllä 2021 miehensä mukana toisiin töihin ja minä jatkan Muotitorpan vetäjänä. Muotitorpan kangasvalikoimaan on tullut tekstiilinahan rinnalle muitakin laadukkaita kangasmateriaaleja, mm. polyamidi/viskoosi/elastaanisekoitteisia kankaita, joista tällä hetkellä valmistetaan capreja, toppeja ja housuja. Nämä uudet tuotteet täydentävät upeasti tekstiilinahkaista mallistoa. Muotitorppa palvelee sekä kuluttaja- että tukkuasiakkaita Helsinki Fashion Housella Oulunkylässä.

Tervetuloa tutustumaan, toivottaa Seija